Reclaim the Seeds – op 24 februari 2018 in Rotterdam

Zaterdag 24 februari vindt Reclaim the Seeds plaats in BlueCity in Rotterdam. Dit is het voormalige Tropicana-gebouw waarin zich nu diverse initiatieven bezig houden met een circulaire en duurzame samenleving. De vaste crew van Reclaim the Seeds werkt in Rotterdam samen met ERGroeit, een jaarlijks Rotterdams festival over stadslandbouw. Onze ideeën en thema’s sluiten mooi op elkaar aan. En Reclaim the Seeds is de afgelopen 6 jaar op heel wat plekken geweest, maar nog nooit in de regio Rijnmond.

De zadenbeurs zal weer een grote diversiteit hebben aan zaden, kramen en mensen. Voor zowel de ervaren seed saver als voor de beginnende moes- of balkontuinder zal er van alles te vinden zijn. We hopen dat de vrije ruiltafels deze keer weer intensiever zullen worden gebruikt dan de afgelopen edities. Ook lokale initiatieven zullen zich op de markt presenteren.

In aansluiting met BlueCity is het thema deze keer ‘innovatie van onderop’. Wij zijn voor vooruitgang! Slimme uitvindingen waardoor we allemaal efficiënter voedsel kunnen produceren, nieuwe nuttige producten, er is van alles mogelijk om beter om te gaan met de schaarse grondstoffen en beschikbare ruimte. Dit hebben we nodig voor een duurzame samenleving en voedselsoevereiniteit. Maar het moet wel om vooruitgang gaan, en nieuwe technieken die vooral de machtspositie en winst van grote landbouwbedrijven vergroten vinden we geen vooruitgang maar achteruitgang. Waar de grens ligt en hoe we innovatie in eigen hand kunnen houden zal op 24 februari worden besproken in BlueCity.

Praktische informatie

tijden
De zadenbeurs begint om half 11 en duurt tot 5 uur. De eerste workshops beginnen om 11 uur. Wees dus op tijd om zo min mogelijk van het interessante programma te missen.

bereikbaarheid
Bluecity ligt aan de Maasboulevard, een zeer karakteristieke locatie aan het water. Het is gemakkelijk met het OV te bereiken: 10 minuten lopen vanaf NS-station Blaak of 2 minuten vanaf metrohalte Oostplein.

Je kunt bij het gebouw parkeren, dit is echter niet gratis.

Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam. Informatie over de route is te vinden op de website van BlueCity.

catering
Er is een bar in het gebouw voor koffie, thee en andere versnaperingen. Vanaf lunchtijd zal daar een eenvoudige en betaalbare maaltijd te krijgen zijn.

geld
Bij de markt zal geen geldautomaat aanwezig zijn. Zorg er daarom voor dat je wat contant geld bij je hebt.

Niet vooraf opgeven
Je hoeft je vooraf niet op te geven voor Reclaim the Seeds & ERGroeit. Het kan wel goed zijn om op tijd te komen zodat niet iedereen tussen 13:00 en 15:00 tegelijk langs de kramen wil schuifelen.

Voor de workshops komt er wel een systeem met (gratis) tickets voor een deel van de plekken zodat je er voor kunt zorgen dat je je favoriete programmaonderdeel niet mist. Meer informatie hierover kun je vinden bij de balie bij de ingang.

Meehelpen

Het is alleen mogelijk Reclaim the Seeds te organiseren als voldoende mensen meehelpen. Al het werk gebeurt vrijwillig en er is veel te doen. Op het moment zoeken we mensen die posters en flyers willen verspreiden in hun eigen buurt of stad. Ook op de dag zijn er nog genoeg taken waarvoor we mensen zoeken. Lees verder over hoe je kunt meehelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.