Rabarbercrumble

Rabarbercrumble (4 personen, 15 minuten, overn 25-35 minuten)

uit: ” Lekker Lang jong, een voedselzandloper kookboek” van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk

 

Ingredienten:

500 g verse rabarber, in stukjes van 1 cm

250 g aardbeien, gehalveerd

50 g gedroogde cranberry’s

4 eetlepels agavesiroop

50 ml granaatappelsap

100 g havermout

2-3 eetlepels sojaolie

 

Verwarm de oven voor op 200C.

Schep in een kom de rabarber om met de aardbeien, cranberry’s en 2 eetlepels agavesiroop.

verdeel dit mengsel in de ovenschaal en sprenkel de granaatappelsap erover.

 

Meng in een kom de havermout met 2 eetlepels agavesiroop en de sojaolie tot een kruimelig mengsel en verdeel dit over het rabarbermengsel.

Schuif de schaal in het midden van de overn en bak de crumble in 25-35 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de crumble warm.

 

(Niet voedselzandloper-proof maar wel lekker erbij is vanillevla, (turkse) yoghurt of slagroom)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.