Pesto

Als kookgek en pesto liefhebber ben ik altijd op zoek naar leuke en verrassende  recepten. Ik heb inmiddels veel pestovarianten geprobeerd en die van bloemen en bladeren van Oostindische kers is een van mijn favorieten, maar in februari is het helaas niet mogelijk deze pesto vers te maken. Niet getreurd want deze week kwam ik het recept tegen van een heerlijke variant die in deze tijd van het jaar wel vers te maken is.
Ingrediënten:
– 250 gr boerenkool (schoongemaakt)
– 75 grote zonnebloempitten
– 2 tenen knoflook
– 3 el geraspte kaas (parmezaanse of oude kaas of een harde kaas naar smaak)
– ca. 6 el (olijf-)olie
– peper en zout
1. Snijd de boerenkool bladeren zonder nerf grof en doe dit in een vergiet. Giet er kokend water over. Laat dit ongeveer een minuut staan en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
3. Pel de knoflooktenen.
4. Doe alles in een hakmolen (of blender ) en voeg vier eetlepels olie toe. Pureer tot een smeuïge massa. Doe er meer olie bij als de pesto te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de pesto in schone potjes en giet er een beetje olie op zodat de pesto net onder staat. In de koelkast in afgesloten potjes is de pesto zeker een week houdbaar. Ook is het goed in te vriezen. Het is handig om dit te doen in een ijsblokjes vorm om zo per portie te kunnen ontdooien.
Eet smakelijk en veel tuin- en kookplezier.
Nelly de Man
Kavel 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.