Makkelijke Moestuin app

De makers van de site Makkelijke Moestuin hebben een app ontwikkeld waardoor het nog gemakkelijker wordt om een moestuintje in te delen:

De tekst komt van de site https://www.makkelijkemoestuin.nl/wiki/app/app

 

De MM-app is een gratis (!) app waarmee je leert moestuinieren. Op de manier van de Makkelijke Moestuin. Ik leg je zo dadelijk uit wat de MM-app precies is, waar voor bedoeld is en wat ie doet.

Waarom hebben we de Makkelijke Moestuin App gemaakt?

Veel mensen zijn enthousiast over de Makkelijke Moestuin. Ze lezen de site, schaffen mijn boek aan, volgen het stappenplan en gaan aan de slag. De meeste mensen behalen daar prachtige resultaten mee.

Toch zijn er ook mensen die het in het begin nog niet zo makkelijk vinden om goed gebruik te maken van hun Makkelijke Moestuinbak. Ze hebben hun moestuinbak goed opgezet, maar als het aankomt op het zaaien en het verzorgen van de plantjes worden ze onzeker: “O jee, heb ik het boek wel goed gelezen?”, “Wat zet ik nu waar?”, “Heb ik alles wel onthouden?”, etc.

Sommigen beginnen heel voorzichtig met een paar zaadjes of plantjes, en anderen zetten hun vakken juist veel te vol. Als er dan iets mis gaat – door het weer, of door ongedierte – raken ze in paniek en weten ze niet wat ze moeten doen.

Best begrijpelijk als je nog nooit ge(moes)tuinierd hebt! Maar de oogst zal in beide gevallen vies tegenvallen. Net als het plezier in de moestuin.

Jammer, want als ze in die eerste maanden een klein beetje hulp hadden gehad om ze over hun onzekerheid heen te helpen, was hun moestuin vanaf de eerste start de eetbare oase geworden die ze voor ogen hadden.

Goed nieuws, want vanaf nu is die hulp er: de MM-app!

Wat is het?

De MM-app is volledig afgestemd op het systeem en de zaden van de Makkelijke Moestuin. Alles wat jij in de App doet, doe je ook in het echt: in de MM-bakken die jij in je tuin hebt staan.

In de app kan je dan ook meerdere bakken aanmaken.

Wil je zeker weten of jouw moestuinbak overeenkomt met het MM-systeem? Kijk dan eerst even op het systeem van de Makkelijke Moestuin

De app is gemaakt om je in de eerste maanden aan het handje te nemen. Want die vertelt je stap voor stap wat je moet doen.

Dat begint met het uitkiezen en zaaien van de groentes die je op dat moment in je vakken kan zetten. Vervolgens laat de app je zien hoe je je plantjes moet verzorgen tijdens het groeien.

Dat gaat net zo lang door, tot je je groentes kan oogsten en het lege vak weer klaarmaakt voor de volgende ronde.

Van maart tot oktober laat de app je zien in welk stadium al je plantjes zich bevinden, en stelt je telkens vragen of het goed gaat. Gaat een groente sneller dan verwacht dan kan je doorklikken, gaat het langzamer (bijvoorbeeld door koud weer) dan wordt de volgende stap voor dat vak nog even uitgesteld. Mocht er iets fout gaan dan vangt de app dat op door je oplossingen te geven.

Een soort pseudo-Jelle dus die over je schouder meekijkt!

Weg dus met de koudwatervrees want moestuinieren leer je door te DOEN! En met deze app begin je in één keer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.