Compost! -de workshop- 13 oktober Zutphen

Op 13 oktober gaat Velt-lesgever Mirjam Weisscher het geheim van elke ecologische moestuinier onthullen, namelijk: Compost!. Ditmaal op een nieuwe locatie Stadsgoed Helbergen in Zutphen

Wil je een gezonde ecologische (moes)tuin met een gezonde bodem waar je groenten, kruiden, bloemen en planten goed op groeien, dan is compost essentieel. Compost heeft namelijk veel voordelen die allemaal ten goede komen aan een gezonde bodem en dus goed is voor je tuin.

Maar hoe maak je goede compost? Waar moet je op letten als je eencompostbak gaat aanleggen? Hoe bouw je een composthoop op? Wat kun je het beste wel doen en wat kan je beter niet doen?

Tijdens deze workshop gaat Mirjam Weisscher eerst dieper in op de theorie van compost maken. Daarna gaan we naar buiten en zetten we met elkaar een nieuwe composthoop op. Zo kun je het geleerde meteen in de praktijk brengen en kan je daarna direct aan de slag in je eigen (moes)tuin met het maken van compost. Mirjam beheert haar eigen Smakelijk Erf in Nieuw-Amsterdam en is Velt lesgever moestuinen.

Locatie: Stadsgoed Helbergen, De Waarden 309, 7206 GV Zutphen
Inloop: 12:30 uur – start 13:00 uur
Prijs:  7,50 voor leden (van Velt) en 10,00 voor niet leden
Opgeven bij veltdz@gmail.com

zie: https://www.velt.nu/activiteiten/compost-de-workshop-13-oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.