Bijenzwerm gezien?

In de maanden mei en juni en soms ook nog wel later in het jaar vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het volk, enkele duizenden bijen, gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen.

Voordat ze dit hebben gevonden maakt de zwerm een tussenstop. Ze vormen een klont bijen aan een boomtak, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms zelfs een paar dagen hangen. In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw ‘huis’. Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om u te steken. Ze zijn alleen op doorreis en hebben niets verdedigen.

Neem afstand tot een zwerm en laat het geheel met rust.

Bel 06-52616035 en ik kom zo snel mogelijk om de zwerm te scheppen. Van het bestuur heb ik toestemming om – voor het verwijderen van zwermen – alle tuinen te betreden, dus ook als u een zwerm signaleert op iemand anders z’n tuin kunt u mij bellen. Graag weet ik uiteraard waar, maar ook hoe groot, hoe hoog en hoelang de zwerm er hangt.

Met vriendelijke groet

Theo Schennink tuin 47 en 55b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.